Friday, August 13, 2010

Diari Ramadhan (alkisah di surau dkat umah...)

pejam celik pejam celik... dah hampir seminggu puasa... dan dalam pada masa itu... aku sangat suka tengok gelagat masyarakat kita...

first time aku pergi terawih... fulamak!!! penuh kot... nak msuk pun full... macam ikan bilis gitu... setelah beberapa kali terawih... ternyata masyarakat kita bersemangat first time je... hampeh betul!!! tapi aku sangka baik la kat korang... korang wat terawih kat tempat lain kot...

satu lagi lepas terawih, aku suka duduk kat belakang... pastu usha manusia sekitar... siapa saja yang lalu... semua jadi mangsa usha aku... hahaha... (cuma kalau ada makcik atau awek... aku constrict pandangan aku... sebab aku ingat yang sekarang ni bulan puasa...) belum habis witir lagi pun... (kantoi la x solat sunat witir... ) dah ade org beratur nak amik moreh (ntah la... aku xtaw camne nak eja)... hmphhh... lapar lg ke??? bukan ke dah buka puasa tadi??? ok la... aku sangka baik la kat korang... nak simpan untuk sahur la kan... betul tak???

time bulan ramadhan ni, aku paling tak suka kalau aku kena selesema dengan batuk... sebab aku time macam tu penting pada aku... dah la aku dah plan baik punya untuk ramadhan nih... tetiba demam pulak... plan 1 juz 1 hari + pergi surau setiap tarawih dah crash... hadoi...

ps:macam mana nak backup ibadah aku lepas nih...

2 comments:

cikchem said...

ceit...korea...ak bru nk post pasal taraweh nih...muahaha...telambat plak...adoyh...btw, slmt moreh la...hehe

Mirull Leonhart said...

eleh... ni pasal terawih kat tmpat aku... ape salahnye ko cite kat tmpt ko plak~